Lustrumwedstrijd Brielse Roeiclub

Datum : 27 augustus 2016

Tijdens Bruisend Brielle op 27 augustus heeft de Brielse Roeiclub een wedstrijd voor roeisloepen georganiseerd. Vanwege het 25-jarig bestaan van de vereniging was besloten om weer eens een wedstrijd te organiseren, dit was eerder in 1997, 1998 en 1999 het geval geweest, dus lang geleden.

7 Deelnemers hadden zich gemeld om zich met elkaar te meten op het ruim 16 km lange traject. De door de firma Peinemann gesponsorde mobiele kraan tilde bij de Kippenbrug de sloepen het water in en meldden bemanningen zich op het terrein vóór de Sloepenloods, dat met kramen en tenten omgebouwd was tot feestterrein.

Om exact 13.00 uur vertrok, onder ruime belangstelling, de eerste sloep, “weggeschoten” door een kanonschot vanaf de “Prince Admirael”. De overige sloepen vetrokken met tussenpozen van steeds een minuut. Nog geen twee uur later finishte de eerste sloep, de “Cor de Bruin 2” van de Port of Rotterdam, die later rekening houdend met de handicaps van de 7 verschillende sloepen ook de race had gewonnen. Ondanks de warme omstandigheden verklaarden vele deelnemers dat zij genoten hadden van het moois dat het Brielse Meer te bieden heeft en dat zij hoopten dat dit initiatief een vervolg krijgt.

De bekendmaking van de uitslag en de prijsuitreiking werd verricht door de Poorter van het Jaar, Cees de Werker, die deze taak enthousiast en met verve uitvoerde. De organisatie bedankt bij dezen schipper en bemanning van de volg- en controleschepen, de EHBO-ers, verkeersregelaars, kraanassistenten en de meevarende fotograaf, die met z’n allen zich ingezet hebben om deze race tot een succes te maken.

Nadat de sloepen weer uit het water getakeld waren en de deelnemende ploegen huiswaarts gekeerd waren was het voor de leden tijd om het 25-jarig jubileum te vieren, wat dankzij het schitterende weer en opgeluisterd door de muziek van FC Brielle, een groot succes werd.

Deze wedstrijd zou zonder onderstaande sponsoren niet mogelijk zijn:

Your content goes here...