Onze Roeiclub

De leden

De Brielse Roeiclub (BRC) bestaat sinds 1992 en heeft ongeveer veertig leden. De samenstelling van het ledenbestand is gevarieerd; jong en oud, mannen en vrouwen. De sfeer is ongedwongen. Van de leden wordt wel enige zelfwerkzaamheid verwacht.

We trainen op het Brielse Meer vanuit de haven van Brielle.
We varen het hele jaar zolang het ijs ons niet in de haven houdt.
  • 20:00 - 22:00 : maandag -  avond
  • 09:30 - 11:30 : woensdag - ochtend
  • 20:00 - 22:00 : donderdag - avond
  • 09:30 - 11:30 : zondag - ochtend
  • Soms gaan we na het roeien nog wat drinken in cafe Nobel

Uitproberen?

Heb je zin om eens mee te roeien? Bel ons even. Je kunt dan vrijblijvend (een aantal keren) meevaren. Ook kun je zo'n 15 minuten voor aanvang van de trainingen naar het Bastion VIII (aan het einde van de Kruithuisstraat in Brielle) komen.

Direct lid worden?

Dat kan ook. De contributie is momenteel (2015) 100 euro per jaar. Je kunt je direct aanmelden door een email te sturen naar: PIETPUKof een briefje te sturen naar of in te leveren bij:
    Brielse Roeiclub
    Maarland Noordzijde 51
    3231 CG Brielle

Vermeld de volgende gegevens:
    Voornaam en achternaam
    Geboortedatum
    Email adres (veel communicatie gaat via de email)

Het 'clubhuis'

Ons clubhuis is in een van de kruithuisjes van de Brielse wallen, het Bastion VIII (aan het einde van de Kruithuisstraat).

Wedstrijden en evenementen

Per jaar nemen we deel aan een aantal regionale evenementen, waaronder het 1 aprilfeest in Brielle en het binnenroeien van Sinterklaas.
    Het hoogtepunt is de jaarlijkse wedstrijd van Harlingen naar Terschelling (35 km). Deze monstertocht hebben we al verschillende malen volbracht.
    Verder doen we mee aan races zoals: de grachtenrace in Amsterdam, de Kaagrace, Muiden-Pampus-Muiden, Veerse Meerrace, Maasrace in de Rotterdamse havenen soms Great River Race op de Thames in Londen.